Etele Helytörténeti Gyűjtemény

Albertfalvi Közösségi Ház

Állandó kiállítás

 

Az első helyiségben a magyar autógyártás atyját, Csonka Jánost mutatjuk be. A Haris testvérek magángyűjteményéből állítottuk ki Csonka János személyes tárgyait és mérőeszközeit, valamint egy levélhordó postás tricikli méretarányos mását. Az eredeti darab az első magyar gyártású gépjármű volt, amellyel a Magyar Posta mintegy huszonöt évig levélgyűjtő szolgálatot látott el.

 
A manzárd szobában pedig a kerület történetéhez ezer szállal kötődő Karinthy családnak állítottunk emléket, Karinthy Frigyes és Karinthy Ferenc bútoraiból berendezett enteriőrrel. A szoba igazi ékköve Karinthy Frigyes íróasztala és fotelje, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeumtól kapott letétbe az Etele Helytörténeti Gyűjtemény.

 
Szeretettel várjuk önöket az Etele Helytörténeti Kör találkozóin, minden hónap utolsó keddjén. Örömmel vesszük az érdeklődők bekapcsolódását a helytörténeti munkába. Jelentkezhetnek előadás megtartására, helytörténeti séta, épületbejárás vezetésére. Szívesen megjelentetünk értékes, fiókban fekvő helytörténeti munkákat. Örömmel vesszük a gyűjtemény számára tett tárgyfelajánlásokat: a hétköznapi élet tárgyait, bútorokat, dísztárgyakat, okleveleket, fényképeket, iratokat.

 

Nyitva: hétköznapokon 10 és 19 óra között.

© KözPont Újbudai Kulturális Kft., 2019 | Minden jog fentartva.