ÚJBUDAI DEKAMERON

Albertfalvi Közösségi Ház

Pályázati felhívás!

„…kik kemény és siralmas megpróbáltatások után megnyerték boldogságukat.”

(Giovanni Boccaccio: Dekameron)

 

A Dekameron főhősei az 1348-as firenzei pestisjárvány elől vonulnak el egy vidéki villába, ahol furfangos, vidám, pajzán és tanulságos történetekkel múlatják az időt. A témákat a mindig frissen választott király és királynő határozza meg, s a hét nő és három férfi szájából tíz nap alatt száz történet hangzik el összesen.

A 2020-as koronavírus-járvány elöl lassan az egész világ elvonult vagy elvonul az otthonokba, ahol mindannyian az online térben keresünk magunknak unaloműzőt.

  

AZ ALBERTFALVI KÖZÖSSÉGI HÁZ DEKAMERON-IHLETTE NOVELLAÍRÓ PÁLYÁZATOT ÍR KI!

  

Boccaccio remekművének szellemében várunk elgondolkodtatóan humoros, szatirikus, pajzán-szerelmes novellákat, történeteket önmagunk és egymás szórakoztatására.

  

A művek térben és időben bárhol és bármikor játszódhatnak. Azonban ha a novella megtörtént eseményen alapul, akkor kérjük a szereplők nevét, a helyszínt vagy az időt úgy megváltoztatni, hogy ne lehessen felismerni az eredeti szereplőket!

  

A novellákat 2020. szeptember 1-jéig folyamatosan várjuk!

 

Terjedelem: max. 15.000 karakter

 

Beadás módja: interneten az akh@ujbuda.hu e-mail címen, a szerző nevével és elérhetőségével együtt.

  

Az összes beérkezett pályamunka – előzsűrizést követően – az ujbudaidekameron.blog.hu weboldalon lesz olvasható. Szakmai zsűrizést követően a legjobb műveket év végén igyekszünk egyéb módon is megjelentetni, illetve a legjobb szerzők jutalomban részesülnek!

  

Termékeny alkotómunkát kívánunk!

 

Érdemes csatlakozni az Újbudai Dekameron Facebook-csoporthoz, ahol szintén olvashatóak lesznek a beérkezett írások, amelyekhez megjegyzéseket fűzhetünk, és vitatkozhatunk rajtuk. Megoszthatjuk egymással, hogy milyen könyveket olvasunk a kényszerű bezártság ideje alatt, és még ezer témában cserélhetünk egymással eszmét!

  

Újbudai Dekameron Facebook-csoport ide kattintva érhető el.

© Újbudai KözPont – Kulturális Pedagógiai és Média Kft., 2019 | Minden jog fentartva.