Vers mindenki.net

Albertfalvi Közösségi Ház
2022.04.11 16:58

A Magyar Költészet Napján az eredményhirdetéssel véget ért az általános és középiskolás diákok számára kiírt online versmondó verseny

 

Első alkalommal került megrendezésre a Vers mindenki.net online versmondó verseny, amelyben a világhálónak köszönhetően a versenyzőknek nem kellett „kiállni” a zsűri elé, hanem otthonról, akár a saját ágyukon ülve is elmondhatták egy-egy kedves versüket. Illetve a videótechnika lehetőséget kínált arra, hogy az előadáson túlmenően, mintegy mini versszínházi előadások is szülessenek díszlettel, bábelőadással, rajzokkal, zenei háttérrel, videó bevágásokkal illusztrálva.

 
Örömmel láttuk és hallottuk, hogy a versmondás nem ciki, s a szülők továbbadják gyerekeiknek a versek szeretetét, sőt szívesen vettek részt operatőrként, vágóként, rendezőként a versenyünkön.
 
Mi is elmondhatjuk, hogy a zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen rengeteg tüneményes gyermeket láthattunk, akik szívvel-lélekkel mondták a verseket; s a szabadon választott, otthoni környezetnek köszönhetően nagyon kedves, vidám vagy megható, elgondolkodtató és intim hangulatú előadások születtek.

 
Vers mindenki.net online versmondó verseny eredménye:

 

A VERSENY KIEMELT I. DÍJA:
Kiss Lia (Arany János: A tudós macskája)

 

KÖZÉPISKOLA:
I. Molnár Bálint (Ady Endre: Párisban járt az Ősz)

 

FELSŐ TAGOZAT:
I. Sárközy Blanka (Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének)
II. Gyulai Mira (Aranyosi Ervin: A szív kedvencei)

 

ALSÓ TAGOZAT:
A kisiskolások nagyon aktívak és ügyesek voltak, így megosztott I., II. és III. díjat osztottunk ki.

 

I. Orbán Regina Veronika (Kányádi Sándor: Tűvé tevő)
I. Marton-John Arjun Atilla (Petőfi Sándor: Szeget szeggel)

 

II. Keszei Anna Luca (Simon István: Mirza)
II. Németh Dániel Viktor (Juhász Magda: Hová lett az ellenőrző?)

 

III. Szabó Lóránd Márk (Kányádi Sándor: Kakasszótól pacsirtáig)
III. Kiss Bertalan János (Juhász Magda: Álomhajó)

 

Kategórián kívül jutalmat érdemel a kétéves Hosszú Emma, aki bebizonyította nekünk, hogy a versmondást nem lehet elég korán kezdeni.

 

S hogy a szülők munkáját is értékeljük, dicséretet kap Andráska Leona Hallgat az erdő és Beregi Zengő Tavasz Kezdődik az iskola összeállítása.

 

A helyezettek és a jutalmazottak ajándékot kapnak, amelyet az Albertfalvi Közösségi Házban (1116 Budapest, Gyékényes utca 45-47.) tudnak átvenni 2022. április 20-tól hétköznapokon 9 és 19 óra között. A jutalmak átvételével kapcsolatban Balogh Zsuzsannánál lehet érdeklődni: balogh.zsuzsanna@ujbuda.hu vagy +36-70/492-5494

 

Akiket most nem díjazott a zsűri, ne keseredjenek el, hiszen ez a verseny elsősorban a versmondás öröméről szólt, s arról, hogy a versenyző gyerekeknek köszönhetően az Albertfalvi Közösségi Ház facebook-oldalán minél több emberhez eljuthasson ez az öröm.

 

Az összes vers együtt az alábbi linken érhető el:
https://www.facebook.com/events/342742737890867/?active_tab=discussion

 

Köszönjük szépen minden gyereknek és szülőnek a részvételt!

 

Jövőre újból Vers mindenki.net, amelyre szeretettel várunk vissza minden versenyzőt!

 

 

© KözPont Újbudai Kulturális Kft., 2019 | Minden jog fentartva.