YO AMO CUBA!

Albertfalvi Közösségi Ház
2020.02.02 23:41

Kubai életérzés az Albertfalvi Közösségi Házban

     

Salsa és cha-cha bemutatóval, történelmi-, kulturális-, társadalmi- és vallási témájú előadásokkal, autentikus kubai zenével szórakoztatták a közönséget az Albertfalvi Közösségi Házban május 11-én. Az eseményre a Alicia Elvira Corradera Morales, a Kubai Köztársaság nagykövete is ellátogatott.

 
Feszült érdeklődés, perzselő hangulat és telt ház uralkodott az Albertfalvi Közösségi Ház tematikus programján, a Kubai Napon. A fellépők salsa és cha-cha bemutatóval, történelemről, kultúráról, társadalomról, vallásról szóló előadásokkal és autentikus élőzenével szórakoztatták az érdeklődőket. Az estére felforrósodott hangulatot a Latin Combo együttes fokozta muzsikájával.

 

A tánctér hamar megtelt, még Alicia Elvira Corradera Morales, a Kubai Köztársaság nagykövete is táncra perdült. Elmondta: sokan érdeklődtek a program iránt és az előadások is nagyon népszerűek voltak. Sokan Kubát a salsával és az igazi karibi életérzéssel azonosítják, de az ország büszke kortárs táncművészetére is. – A magyarokhoz hasonlóan nálunk is népszerűek a balett, kortárs, klasszikus és néptánc előadások.

  

A kubai gasztronómia szintén nagy hagyományokra tekint vissza, hasonlóan a híres kubai italokhoz, koktélokhoz. A kubaiak híresen barátságosa és elfogadóak, az emberek szeretik egymást, legyenek született kubaiak, afrikaiak, európaiak – mondta nyitóbeszédében a nagykövet.

  

Az AKH-ba látogatók már több ország kultúráját megismerhették, mivel rendszeresek a világ népeinek kultúráját, hagyományait bemutató tematikus napok. A Kubai Napon nem csak a színházteremben volt telt ház, a koktélos pult előtt is kígyózott a sor.

© Újbudai KözPont – Kulturális Pedagógiai és Média Kft., 2019 | Minden jog fentartva.