Meseváros

Albertfalvi Közösségi Ház
2020.02.02 23:06

Képzeletfejlesztő mesefoglalkozás gyerekeknek

  

Szerda:

16.00-16.45 (képzeletfejlesztő mesecsoport óvodásoknak

17.15–18:00 (mesealkotó műhely alsó tagozatos gyerekeknek)

  

A foglalkozáson ismétlődő, visszatérő keret adja a biztonságérzetet, élő szavas mesélés, drámajátékok, bábjáték, népi mondókák és gyermekjátékok, zene és alkotás az újdonság varázsát. Az alkalmak végén a gyerekek egy, külön ahhoz a foglalkozáshoz készült színezőt is kapnak, ami segít az itt átélt élmények későbbi felidézésében.
A választott mese témája köré csoportosított gyakorlatokkal segítem a gyermekeket abban, hogy megismerjék az érzelmeiket, könnyebben kifejezzék magukat, bátrabbak legyenek és merjék használni a kreativitásukat, amely minden gyermek sajátja.
Óvodások foglalkozásain népmeséket használok, mert ismerős világuk segíti a könnyebb kapcsolódást önmagukhoz, egymáshoz és a világhoz. A drámajátékok által fejlődik az empátiájuk, együttműködő képességük, döntéskészségük – miközben ők játékként élik meg a kínált helyzeteket.
Az alsó tagozatosok meseműhelyén a fenti elemeket a kortárs gyermekirodalom felé való kitekintéssel, és célként a gyerekek saját meséinek megalkotásával gazdagítjuk.

 

Csoportéétszám: max. 10 fő

 

Részvételi díj: 10000 Ft/4 alkalom. (Testvéreknek: 9000 Ft/fő/4 alkalom)

 

Érdeklődni, jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

+36 20 485-6003, gertheis.veronika@gmail.com

  

Szeretettel várom a gyerekeket:

Gertheis Veronika

óvoda- és drámapedagógus

Kincskereső Mesterápiás szakember jelölt

© KözPont Újbudai Kulturális Kft., 2019 | Minden jog fentartva.