Drámatábor a motivációról

Albertfalvi Közösségi Ház

A Perspektíva Drámaműhely nyári tábora 13-15 évesek számára

              

2024. augusztus 26-30.

Minden nap: 9.00-12.30

 

Színházi- és drámajátékokkal, kompetenciafejlesztő gyakorlatokkal, kreatív írással járjuk körül a motiváció kérdéskörét a fiatalokkal.
A hét során minden nap más-más történettel találkoznak a fiatalok annak érdekében, hogy minél inkább közelebb kerülhessenek saját motivációjuk feltérképezéséhez, megalkotásához.

 
Első nap: „Bekapcsolva" – A délelőtt a csapatépítés mellett olyan közösség megteremtéséről szól, ahol a fiatalok egymás előtt bátran ki tudják fejteni a motivációval és egyéb szituációval kapcsolatos érzéseiket, véleményüket és gondolataikat drámás gyakorlatok segítségével.

 
Második nap-harmadik nap: „Nézőpontváltás" – A két nap egy-egy élettörténetre épülő színházi játékkal várjuk a fiatalokat. A második találkozáson Frida Kahlo élettörténetének egy-egy pillanatával találkozhatnak a résztvevők, ahol körüljárjuk, megvizsgáljuk azt, hogy mi miatt tudott fizikai nehézségei ellenére motivált maradni a festőművésznő. A harmadik találkozáson Elek Ilona kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok magyar tőrvívó élettörténete kerül fókuszba, ahol játszunk és gondolkodunk arról, hogy a szűk-és a tág környezet hogyan hat a motivációra, mi minden befolyásolja egy ember tenni akarását, tudatos jelenlétét.

 
Negyedik nap-ötödik nap: „Mozaikok" – A harmadik és negyedik alkalom fókuszában a történetalkotás áll. A harmadik alkalom során fiktív történetet írnak a résztvevők, melynek kiindulópontja egy olyan fiatal, aki nehéz helyzetbe kerül, és motivációján múlik, hogy hogyan tudja leküzdeni az akadályokat. A negyedik alkalmon a fiatalok játékos gyakorlatokon keresztül reflektálhatnak önmagukra, saját működésükre, és képesek lesznek megfogalmazni, hogy honnan gyűjthetnek ők maguk motivációt.

 

A tábor vezetője: Dr. Patonay Anita, színész-drámatanár
A táborban alkotótársak: Gyombolai Gábor, Milák Melinda színész-drámatanárok és Hajós Zsuzsa drámatanár, dramaturg

 

Részvételi díj: 35.000 Ft (max. 15 fő)

Jelentkezés és érdeklődés: perspektivadramamuhely@gmail.com vagy +36-20/241-2969

 

 

© KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft., 2023 | Minden jog fenntartva.